Hoekbanken


Ruimte – of het gebrek eraan – is meestal het grootste probleem bij de aanschaf van een nieuw meubelstuk. Omdat veel huizen een krappe woonkamer hebben, willen we zeker weten dat we de juiste bank kiezen. Een belangrijk voordeel van hoekbanken is dat ze voldoende zitplaatsen bieden aan familie en vrienden en minder vloeroppervlak innemen dan bijvoorbeeld een paar tweezitsbanken en een relaxfauteuil. Die opening tussen meubelstukken kan ons van waardevolle ruimte beroven. Hoewel de L-vorm in eerste instantie lomp lijkt, is hij vanwege zijn veelzijdigheid en zitconfiguratie een populaire keuze voor kleinere woonkamers.

Een hoekbankstel is een schitterend designstuk waarop het hele gezin kan ontspannen, de benen kan strekken of lekker in een comfortabele hoek kan kruipen om naar favoriete programma’s te kijken. Geen gaten tussen meubels of harde randen maar gewoon een comfortabele, slimme, ruimtebesparende plek.

Wat ruimte betreft, is het een goed idee om na te denken over het daadwerkelijke ontwerp van de perfecte bank voordat u aan de slag gaat. Een kleine ruimte kan snel vol raken door een goedkope hoekbank, vooral als deze een hoge rugleuning heeft. Als uw woonkamer aan de kleine kant is, kunt u kiezen voor een minder imposant ontwerp, lichtere kleuren en misschien langere poten om de illusie van extra ruimte te wekken.

Als u een bank op maat gaat bestellen, let dan op de hoogte van de vensterbank en zorg ervoor dat de achterkant van uw nieuwe meubel onder of op gelijke hoogte met het raam zit. Op die manier blokkeert u het prachtige natuurlijke licht dat uw ruimte binnenkomt niet en kunt u nog steeds genieten van een comfortabele en ontspannende ruimte.

Qua vorm en functie zijn de meeste hoekbanken modulair. Dit betekent dat ze verschillende onderdelen ter grootte van een stoel hebben die naar eigen inzicht kunnen worden ingedeeld. Dit maakt ze gemakkelijk te verplaatsen en biedt ons in sommige gevallen de mogelijkheid om ze op verschillende manieren in te richten.

hoekbanken